دفتر مهندسی پیشرو

نقشه برداری ساختمان پیشرو رشت

نقشه برداری

زمان مطالعه 1 دقیقه

نقشه برداری ساختمان پیشرو رشت
نقشه برداری چیست؟

نقشه برداری، علم و هنر انجام اندازه گیری های موردنیاز برای تعیین موقعیت نسبی نقاط یا جزئیات فیزیکی بالا، رو یا زیر سطح زمین و به تصویر کشیدن این عوارض به شکلی قابل استفاده و ملموس روی سطح تصویر است که به نام پلان یا نقشه شناخته می شود. در حقیقیت این علم اولین قدم برای شروع هر پروژه جدید عمرانی است.

منظور از نقشه برداری ساختمان چیست؟

نقشه برداری ساختمان به فعالیت های نقشه برداری گفته می شود که پیش از ساخت، در حین ساخت و بعد از ساخت، با هدف ساخت اصولی و نگهداری از ساختمان ها انجام می شود.
در این فعالیت ها نقشه بردار مسئول ارزیابی کیفیت ساختمان ها، از خانه های ویلایی گرفته تا آپارتمان ها و برج هاست. آن ها وضعیت ساختمان ها را بررسی می کنند و در مورد چگونگی بهبود استحکام و بنای ساختمان پیشنهاد می دهند.

انواع نقشه برداری

نقشه های مربوط به پایش و گود برداری:با استفاده از این نقشه ها می توان سرعت اجرای خاکبرداری را بیشتر و دوره زمانی کارکرد را کوتاه تر کرد
و همچنین مشخص کردن فاصله افقی و ارتفاعی کاملاً منظم برای ایجاد سازه نگهبان نیز مهم هست.

نقشه برداری در زمان اجرای یک سازه:با استفاده از این نقشه ها کنترل و اجرای بتن بر اساس تراز نقشه معماری پیاده می ‌شود، همچنین امکان
کنترل تراز ارتفاعی بتن ‌ریزی و مش ها به راحتی وجود دارد. با کمک این نقشه ها می توان راه پله و رمپ
را به صورت استاندارد اجرا کرد.

نقشه برداری مرتبط با معماری:با این نقشه برداری محل دقیق درب ها، پنجره ها، پارکینگ و محل چیدن دیوارها و بسیاری از موارد دیگر
نیز مشخص می گردد.

آموزش نقشه برداری

در مرحله اول شما با سامانه gnss واصول تئوری و خطاها آشنا میشوید. نحوه دریافت دیتا ها را از ماهواره بصورت کامل درک خواهید کرد. نکته مهم در این بخش نحوه شناسایی خطاها و البته روش های رفع و یا کاهش خطاها بصورت کامل بیان شده. است. تا درشرایط چالشی نتایج شما دارای خطا نباشد.
مرحله دوم اصول برداشت با حالت های مختلف و کاربرد آن در شرایط مختلف پروژه، همچنین آشنایی کامل با نرم افزار SURPAD و گیرنده های مولتی فرکانس پرداخته شده. است.
مرحله سوم بصورت کاملا اجرایی نقشه برداری با حالت های مختلف پروژه های را فراخواهید گرفت.

مراحل نقشه برداری

نقشه‌برداری انواع مختلفی دارد که هر کدام از این نقشه‌ برداری‌ ها به منظور دستیابی به اهداف گوناگونی صورت می‌ گیرد و مراحل و روش انجام هر یکی از نقشه‌‌ برداری‌ ها متفاوت است. بنابراین؛ در نقشه‌ برداری‌ ها با توجه به نوع نقشه و همچنین هدف از نقشه‌ برداری، مراحل انجام آن متفاوت خواهد بود.اما به صورت کلی همه نقشه‌ ها در دو مرحله کلی جمع‌ آوری اطلاعات و ارائه نتایج صورت می‌ گیرند که به این دو مرحله می‌ پردازیم:

جمع‌ آوری اطلاعات:اطلاعات و داده‌ های مناسب برای نقشه‌ برداری را با استفاده از روش‌های مختلفی جمع‌ آوری می‌ کنند که در این روش، اندازه‌ گیری و محاسبات زیادی با استفاده از دستگاه‌ هایی مانند؛ تئودولیت، GPS، توتال استیشن و غیره توسط نقشه‌ بردار صورت می‌گیرد و سپس اطلاعات جمع‌آوری شده را پردازش و تجزیه‌ تحلیل می‌کنند و تنها داده‌های مفید را استخراج می‌کنند.

ارائه نتایج:در مرحله دوم نقشه‌ برداری، اطلاعات ‌به‌دست آمده را با استفاده از نرم‌ افزار‌ها و سخت‌ افزار‌های مختلف و البته با کمک دانش نقشه‌ بردار و تجهیزات مناسب به صورت نقشه‌ آماده می‌ کنند که نقشه‌ های طراحی شده، بر روی کاغذ و یا کامپیوتر نمایش داده می‌ شوند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.